Startsida / Inlägg

Vanessa Falks svärta berör

av Per Magnusson

Vanessa Falk - First (Album Cover FINAL 2016_03_28) Photo#Daniel StigefeltRateVanessa Falk
First
Art:ery

POP Musik är vårt bästa terapiverktyg, effektivt som någonsin Xanax. Den kan hjälpa i stunden men även fungera som en ledsagare över tid och skänka mening när livet, som Woody Allen sa, är ”fullt av ensamhet, elände, lidande och olycka och går alldeles för fort förbi”.
Under loppet av några år förlorade Vanessa Falk sin lillebror och pappa, producenten Christian Falk. Två omvälvande händelser som naturligtvis färgar musiken på debuten. Det är också det som gör ”First” till ett album som berör. Vid en ytlig lyssning handlar det om skickligt snidad danspop signerad Falk, Stefan Örn och Johan Kronlund. Men det är bettet och svärtan i Vanessa Falks röst som höjer musiken till någonting mer än så. Där sångerskor i den här genren ibland inte bryr sig om att bottna i texterna är Falks närvaro hundraprocentig. Det är det som känns.
BÄSTA SPÅR: ”Back”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB