Startsida / Inlägg

Weeping Willows med varningsetikett

av Per Magnusson
Magnus Carlson känner sig blå och ensam. Foto: Robert Gabrielsson.

RateWeeping Willows
Plats: Uppsala konsert & kongress. Publik: Cirka 900. Längd: 90 minuter. Bäst: ”Wait for love to grow”. Alla band borde låta mer som The Style Council. Alltid. Sämst: Kan inte nån strö talcum-puder på golvet i den krispiga lokalen? Det är lite FÖR rent.

UPPSALA. Om Weeping Willows-Magnus musiksmak fick regera Sverige skulle vi slippa så mycket trams. Han ser dessutom ut som en stilig kulturminister, så saken borde vara biff.
Eller, förlåt, fish and chips.

”Snygga kostymer!” ropar en man i publiken några låtar in i konserten. Magnus Carlson ler, nöjd över komplimangen. I den northern soul-tradition han håller så kär är ju kostymen lika viktig som sjutumssinglarna i skivsamlingen. I kväll bär han själv ett välskuret exemplar med subtila, mönstrade detaljer. Bandet har en stund tidigare äntrat scenen till ”Willow weep for me” med Frank Sinatra. Den sätter en perfekt ton.
Weeping Willows musik har inga fallskärmar, inga manér. Magnus Carlson sjunger bara ut sitt hjärta med armarna resignerat hängande längs sidorna. Han är en fantastisk sångare, men samtidigt väldigt mänsklig i sin persona.
Bandet – lyxigt förstärkt med stråkkvartett och Goran Kajfes på trumpet och Per ”Ruskträsk” Johansson på saxofon – är efter två decennier tillsammans en synnerligen väloljad maskin. De tar oss till ett dansgolv där tamburinerna rasslar höga och dj:n gråter krokodiltårar till soul, country och sentimental sextiotalspop.
Tre saker jag tar med mig lite extra: Det stompiga beatet i ”My love is not blind”. Den ljuva Style Council-soulen i ”Wait for love to grow”. Och så avslutaren, ”Broken promise land”, bandets bästa låt. Så sorglig att den borde förses med samma varningsetikett som cigarettpaket. En varningsetikett för ömma hjärtan.

Här kan du se Weeping Willows: Nyköping 2/4, Stockholm 5-7/4, Linköping 8/4, Helsingborg 9/4, Norrköping 15/4, Borås 16/4, Göteborg 18/4, Kalmar 20/4, Halmstad 21/4, Växjö 22/4, Kristianstad 23/4, Östersund 27/4, Bollnäs 28/4, Sundsvall 29/4, Örebro 6/8, Uppsala 20/8, Stockholm 23/8, Huskvarna 9/9, Gävle 24/9, Mellerud 1/10.

LÄS FLER KONSERTRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB