Startsida / Inlägg

Kuslig rock med Lera Lynn

av Markus Larsson

ResistorRateLera Lynn
Resistor
Resistor Music/Universal

ROCK Lera Lynn syntes i andra säsongen av tv-serien ”True detective”. Hon spelade den mystiska barsångerskan som sjöng i bakgrunden när Colin Farrell och Vince Vaughn tyst spände ögonen i varandra och ner i spritglasen. Lera Lynn använder Nashville som bas. Och musiken på hennes fjärde studioalbum har liknande mörka undertoner som ”True detective”. Ibland är det som om Lana Del Rey har flyttat till Nashville och strandat på en sliten juke joint bland jeans och cowboyhattar. Det är ”sista beställningen”-stämning i nästan varenda låt. Spritångor, lakoniskt vemod och stiliserad förtvivlan. Gitarrslingorna flyter fram som hungriga alligatorer. När musiken skulle kunna vara regissserad av David Lynch finns det all anledning att lyssna. Men så fort Lynn närmar sig mer traditionell bluesrock betalar magin notan och går.
BÄSTA SPÅR: ”Shape shifter”.

LÄS ANDRA SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB