Startsida / Inlägg

Yumi Zouma – en juninattsdröm

av Per Magnusson
Yumi Zouma - Yoncalla (Press)
Yumi Zouma: vansinnigt trevliga typer.

Yumi Zouma - Yoncalla (Cover)RateYumi Zouma
Yoncalla
Cascine

POP Det är inte ofta men någon gång ibland dyker det upp ett popband som är allt man önskar sig. Så är det med Yumi Zouma. Jag älskar precis allt som har med dem att göra. Deras fjäderlätt vänliga pop, låttitlarna (”Haji Awali”, ”Hemisphere”, ”Drachma”), de fluffiga syntarna, det tecknade albumomslaget, bandets Instagram-flöde med bilder på analoga apparater från studion. Med medlemmar från Frankrike, USA och Nya Zeeland har Yumi Zouma släppt en rad singlar och ep:s men ”Yoncalla” är deras debutalbum.
En av låtarna heter ”Text from Sweden”. Det är knappast någon slump. Yumi Zouma – och deras trevliga amerikanska skivbolag Cascine – är väldigt mycket en kärleksförklaring till och vidareutveckling av vad skivbolag som Service och band som Air France startade på den svenska västkusten under 00–talet.
”Yoncalla” hade dessutom inte kunnat komma mer lägligt. Den här typen av popmusik är som gjord för juni, oavsett om vi pratar om smattrande regn mot fönsterrutor eller lätta moln. Precis som en midsommarhimmel vill Yumi Zouma aldrig att vi ska somna, bara drömma sött hela dagen.
BÄSTA SPÅR: ”Remember you at all”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB