Startsida / Inlägg

Kort är inte alltid gott nog, Candlemass

av Mattias Kling

Candlemass ”Death thy lover”RateCandlemass
Death thy lover
Napalm/Border

METAL Med en karriär hålslagen av diverse medlemsstrul, främst på sångarposition, är det en ynnest att höra att doompionjärerna från Upplands Väsby fortfarande kan skriva låtar som får käkbenen att mala.
Comebacken, fyra år efter avrundningsmelodin ”Psalms for the dead”, är nämligen så Candlemass att den tycks gjuten i torkat stearin och undergång. Sjukskrivne Leif Edling bidrar med sina lättidentifierade riff- och melodibyggen, nykomlingen Mats Levén gör en strålande insats och även om titelspåret lockats upp i ovanligt alert hastighet innehåller det mer bly än många andra akters totala diskografi.
Ändå känns denna fyraspårs-ep mer som en försmak än en komplett produkt. För när instrumentala ”The goose”, det minst obligatoriska spåret i sammanhanget, tonar ut efter bara 26 minuter vill jag bara ha mer, mer … mer! Fjädrar vad bra. Tänk hur en hel fullängdare skulle kunna bli.
BÄSTA SPÅR: ”Sinister n sweet”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB