Startsida / Inlägg

Band Of Horses är en varm festivalfamn

av Joacim Forsén
Band Of Horses – tillbaka där de ska vara. Foto: Evelina Andersson Ericsdotter/Rockfoto.
Band Of Horses – tillbaka där de ska vara. Foto: Evelina Andersson Ericsdotter/Rockfoto.

RateBand Of Horses
Juno, Bråvalla

Bäst: ”The funeral” är fortfarande oöverträffad.
Sämst: ”Casual party”.

NORRKÖPING. Band Of Horses är på många sätt det perfekta rockbandet för en bred festivaljätte som Bråvalla, åtminstone om inte det enda syftet är att locka en så stor publik som möjligt. För medan den stora draken Zara Larsson samtidigt får sitt scengenombrott på scenen bredvid blir Seattlebandet en varm famn för alla som mest bara tycker om musik. Det är rent objektivt svårt att tycka illa om den skäggiga stämsången, det anspråkslösa mellansnacket och bandmotorn Ben Bridwells nasalvackra röst. Det är mysigt och gemytligt med foten fast förankrad i den amerikanska rocktraditionen som den framför allt lät på 70-talet.
Med nya skivan ”Why are you OK? har Band Of Horses dessutom hittat tillbaka till den luftigare och tidlösa rock som de charmade oss med för allra första gången. Det ger både stämningen och konserten ett lugn. Färska spår som ”Solemn oath” och ”In a drawer” smälter in perfekt bland beprövade låtar som ”Is there a ghost”, ”The Great Salt Lake” och magiska ”The funeral”. Lite onödigt larm skymmer, men det råder inga tvivel om att Band Of Horses äntligen är tillbaka där de ska vara live.

LÄS ALLT FRÅN BRÅVALLA 2016 HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB