Startsida / Inlägg

Zara Larsson på Bråvalla – en revansch i versaler

av Per Magnusson
”Jävligt härligt att få en senare tid”. Foto: Stefan Jerrevång.

RateZara Larsson
Plats: Luna, Bråvalla. Publik: 10 000? Längd: En dryg timme. Bäst: Den nya låten ”One Mississippi” och gamla godingen ”Carry you home”. Sämst: Att Zara inte har Rammsteins rosa fyrverkerier.

BRÅVALLA. Så till slut står Zara Larssons namn med versaler på den största scenen. Klockan står på 21.15.
Timmen som följer kommer vi att minnas länge.

Förra året hade Zara Larsson en beef med Bråvalla. Festivalen hade skrivit hennes namn alldeles för långt ner på affischen i alldeles för små bokstäver. De hade missat att Zara är Sveriges starkast lysande popstjärna och bör bli behandlad som en sådan.
Men Bråvalla gjorde om, gjorde rätt. 18-åringen från Solna erkänner att hon varit så nervös inför uppgiften att hon haft svårt att sova. Av det märks ingenting. Hon lyckas förvandla spänningen till revanschlystnad och nerv. Med dansare, klädbyten, en nysläppta EM-låt och kontrasterande jordnära mellanprat (”Mina skor är sjukt tajta, men what do?”) visar Zara att det är här hon hör hemma. Hon är en rosa, glittrig vitamininjektion bland festivalens alla svartklädda rockmän.
Hon berättar att hennes nya album kommer i september och att hon varit med och skrivit materialet själv. Vi får en ny låt som lånar från Usher, en mycket tjusig separations-ballad och en power-r’n’b-poplåt som heter ”One Mississippi”. Senast jag såg Zara Larsson på Grönan i fjol spelade hon ”Lush life” för första gången. Vi vet alla hur det gick för den. Det är höstens mest streamade hits vi får höra ikväll.
Det har sagts tusen och åter tusen gånger. Men Queen Z är en perfekt popstjärna. Hon sjunger tekniskt briljant med sina små patenterade knorrar adderade för extra power och som dansare är hon resultatet av den som stått och övat framför spegeln ett liv.
I avslutande ”Uncover” gör Zara en Beyoncé och går längs kravallstaketet och låter fansen sjunga i mikrofonen. Grabbgäng kramas till balladen. Det är en vinst på så många plan. Och det är kvällen då Zara Larsson slår igenom som riktigt stor scenartist.

LÄS ALLT FRÅN BRÅVALLA 2016 HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB