Startsida / Inlägg

Case/Lang/Veirs hittar självklar harmoni

av Håkan Steen

case/lang/veirs coverRateCase/Lang/Veirs
Case/Lang/Veirs
Anti-/Playground

POP/FOLK Det här var ju en alldeles lysande idé av k d lang. Att spela in en skiva med Neko Case och Laura Veirs, alltså. Tre av de senaste decenniernas mest begåvade singer-songwriters med varsitt tydligt uttryck. Case kommer från indierock, Veirs är folksångerskan med popkänsla och lang är, som någon uttryckte det, en genre i sig själv med sin mix av country, jazz och pop. Utan att känna varandra sedan tidigare har de skrivit och spelat in ett album som andas värme och harmoni och låter helt självklart. Både i pop som ”Best kept secret” och mer finstämda moment som ”Why do we fight” och Judee Sill-hyllningen ”Song for Judee”. Samtidigt som rösterna hittar en fin ton ihop får allas personligheter plats inom de nya ramarna. I sommar gör trion en lång turné ihop i Nordamerika. Vi håller tummarna för en sväng till Europa också.
BÄSTA SPÅR: ”I want to be here”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB