Startsida / Inlägg

Laura Mvula gör stor och originell pop

av Håkan Steen

laura mvulaRateLaura Mvula
The dreaming room
RCA/Sony

POP/SOUL När Nile Rodgers hör av sig och vill samarbeta har man lyckats sätta något slags avtryck. Så var också Laura Mvulas debut ”Sing to the moon” en liten revolution när det kom för tre år sedan. ”Gospeldelia” kallade hon själv sin mix av soul, pop och mångbottnade orkesterarrangemang som lika ofta ledde tankarna till Kate Bush som till Nina Simone. På andra albumet bygger Birmingham-sångerskan vidare, med textbränsle från en jobbig separation. Det är smått halsbrytande vokala harmonier och udda taktarter och i ”Overcome” låter till och med Rodgers distinkta gitarr på ett nytt sätt. Men det blir aldrig konst för konstens skull. ”The dreaming room” är framför allt en av sommarens stora popskivor.
BÄSTA SPÅR: ”Show me love”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB