Startsida / Inlägg

Paul Simon är fortsatt nyfiken

av Håkan Steen

paulsimoncoverRatePaul Simon
Stranger to stranger
Concord/Universal

POP ”Sound är temat på det här albumet” säger Paul Simon om sin första nya samling sånger på fem år. Den sortens uttalanden brukar kunna tolkas som att en mätt musiker inte orkar skriva låtar längre men ”Stranger to stranger” rymmer både bra melodier och ett slags ljudvärld så rik att lyssning på bättre hifi-anläggning rekommenderas. Simon jobbar här med den italienske electromusikern Clap! Clap! och gamle Simon & Garfunkel-producenten Roy Halee och skapar ett rymligt sound där afrikanska instrument och trummor från Peru tvinnas ihop med krispiga digitala effekter. Det är nyfiken musik av en 74-åring med rösten intakt. ”Wristband” lånar fyndigt Hellacopters tema om att inte komma in på sitt eget gig och instrumentala ”In the garden of Edie” är förstås till frun, Edie Brickell.
BÄSTA SPÅR: ”Stranger to stranger”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB