Startsida / Inlägg

Silvana Imam: ”Ska bli den bästa showen” på Roskilde

av Rebecka Ljung
Silvana Imam. Foto: Jerker Ivarsson.
Silvana Imam. Foto: Jerker Ivarsson.

Roskilde är slutsålt, både vad gäller endags- och hela festivalbiljetter. Så populär har den danska rockfestivalen inte varit på sju år. Kan det bero på en skandinavisk brist på injobbade, klassiska rockfestivaler? Eller bara på affischnamnen?
På torsdagen, klockan 13.00 på Apollo-scenen, uppträder en av Sveriges största nutida rappare. Grammis- och P3 Guld-prisade Silvana Imam, alltså. Artisten var inbjuden även förra året och måste ha gjort något rätt – exempelvis det vårsläppta albumet ”Naturkraft” – eftersom det är dags för repris redan nu.
För att få se giget bör en vara på plats i Danmark, men många andra konserter streamas från Roskilde, här. Musikbloggen har kollat läget med Silvana Imam.

Hej Silvana! Hur är läget i liv och karriär just nu?
– Allt cool. Jag är ute på min sommarturné – det är fett!

Hur mäktigt ska det bli att uppträda på Roskilde? Är du nervös?
– Väldigt mäktigt. Ah, men lite nervös, men mest bara jävligt glad över att få spela på Apolloscenen och hänga på området med mitt crew.

Hur förbereder du dig? Tänker du något annorlunda när du gigar utomlands?
– Jag förbereder genom att träna mitt mindset på att tänka ”det här ska bli den bästa showen jag någonsin gjort”. Jag går alltid in som det är min första och sista show. Det är ingen skillnad på att spela hemma och utomlands, förutom att mellansnacken är på olika språk beroende på var jag spelar. Jag spelar till exempel i Litauen i sommar, och då pratar jag såklart litauiska.

Vad är du för festivaltyp? Gillar du att tälta och sippa öl på camping?
– Jag är bo-på-hotell-typen. Haha … Jag har aldrig gillat att campa, utan hänger mest runt i logen. Och om det är nåt band jag vill se, går jag dit.

Hur tänker du kring lagändringen för asylsökande som svenska politiker röstade igenom häromveckan?
– Förkastligt.

Tror du att musikfestivaler kan göra nytta för integration och sammanhållning bland människor?
– Jag tror att konst i allmänhet för samman människor. Den ser förbi allt sådant påhitt som nationaliteter och fokuserar på kärnan.

Till sist: Någon hälsning till läsare som ska gå på din spelning på Roskilde?
– MADDAFUCC ALLT


LÄS OCKSÅ:
Unik intensitet, Silvana Imam (skivrecension)

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB