Startsida / Inlägg

Elliphant gör gig utan döda stunder

av Joacim Forsén
Elliphant, Bråvalla, Ellinor Olovsdotter
Fuck off-attityden. Ett givet bränsle hos coola Elliphant. Foto: Björn Bergenheim/Rockfoto.

RateElliphant
Juno, Bråvalla

Bäst: ”Revolusion”, ”Too original” och ”Music is life”.
Sämst: Föredömligt kort gig. Men det är jobbigt när en vill ha mer, som nu.

NORRKÖPING. Att se Elliphant live är egentligen som det alltid har varit. Så imponerande självklar har Ellinor Olovsdotter varit redan från starten för fem år sedan. Kärlek till publiken. Sprudlande glädje. Den befriande fuck off-attityden som genomsyrar hela karriären. Den som då och då i stället blir till samhällskritiska explosioner från scenen.
Allt det här får vi på Bråvalla i dag också. Men mycket har också hänt. Någon osäkerhet har aldrig funnits hos Elliphant men efter ständigt turnerande (närmare 200 gig förra året) och samarbeten med några av världens tuffaste producenter finns inte en enda spricka i självförtroendet. Det märks verkligen den här gråa eftermiddagen när Olovsdotter och DJ:n Pelle Westerback gör ett tajt, dansant och stenhårt set utan döda stunder. Nya albumet ”Living life golden” har mjukat upp låtkatalogen men det är ändå när Elliphant tar i – som i ”Revolusion”, ”Club now skunk” och ”Too original” – som de verkligen skakar om publiken.
Men det är också den andra sidan av Elliphant som gör det så förbannat kul att se henne live. Ödmjukheten. Den inbjudande stämningen. Charmen och humorn. Som när engelskan efter allt flackande över världen läcker in i mellansnacket och hon glömmer att hon faktiskt är på ett flygfält utanför Norrköping: Jag kan inte snacka svenska, jag är dum i huvudet.
En lycklig timme att ta med sig hem.

LÅTARNA 1. Step down 2. Look like you love it 3. All or nothing 4. Down on life 5. Stardust 6. Where is home 7. Live till I die 8. One more 9. Music is life 10. Love me badder 11. Spoon me 12. Revolusion 13. Club now skunk 14. Only getting younger 15. Too original

LÄS ALLT FRÅN BRÅVALLA 2016 HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB