Startsida / Inlägg

The Sounds spelning blir ett laddat och fint återseende

av Joacim Forsén
The Sounds, Maja Ivarsson, Bråvallafestiven
Maja Ivarsson – ständigt scenens epicentrum. Foto: Stefan Jerrevång.

RateThe Sounds
Juno, Bråvalla
Bäst: ”Ego”, ”Queen of apology” och ”Living in America”.
Sämst: Några låtar brukar falla ur i såna här grepp. Som ”Night after night” gör i kväll.

NORRKÖPING. Tillbaka på Bråvalla tre år senare – men utan nytt album.
Tur då att The Sounds är smarta nog att göra något unikt av spelningen.

En backdrop avslöjar planerna. Bakom trummorna hänger bilden som blev omslag till ”Dying to say this to you”, ett album som fyllde tio i år. The Sounds gör Bråvallaspelningen till ett party för att fira skivan.
Och det fungerar ovanligt bra att spela albumet från början till slut. Mycket för att det rymmer några av Helsingborgsbandets allra viktigaste låtar men också för att det är musik från en tid då det var viktigt att ett album hade rätt dynamik. Med det blir öppningen – ”Song with a mission”, ”Queen of apology” och ”Tony the beat” – en stark inledning som kickstartar konserten. Förvånande nog klarar bandet också att hålla i både stämningen och energin med resten, till exempel ”Ego” och en fin version av ”Much too long”.
Att göra hela ”Dying to say this to you” är, om inte ett genidrag så i alla fall ett effektivt sätt att göra kvällen speciell för fansen. För även om The Sounds med sin hitsäkra pop alltid har varit ett perfekt inslag i festivalmyllan behöver konserter en ryggrad.
Samtidigt har förstås kvintetten en annan. Precis som varje gång bandet spelar är Maja Ivarsson inte bara konsertens naturliga mittpunkt, som en av Sveriges allra vassaste live-personligheter visar också sångerskan fortfarande ständigt varför hon står på scen – inte vi som är framför den. Till och med i kväll när det kanske inte slår gnistor om hela giget gör hon konserten till ett laddat och fint återseende som kulminerar med albumkonsertens obligatoriska undantag ”Living in America”.

LÄS ALLT FRÅN BRÅVALLA 2016 HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB