Startsida / Inlägg

Girls-skaparen Dunham hajpar El Perro Del Mar

av Rebecka Ljung
El Perro Del Mar…s nacke. Foto: Pressbild.
El Perro Del Mar…s nacke. Foto: Pressbild.

Nu är den här. Den nya singeln ”Ding Sum” från kommande albumet av El Perro Del Mar, alltså. Och Sarah Assbring har mäktiga fans där ute. Låten fick nämligen premiär i ”Girls”-skaparen och skådisen Lena Dunhams nyhetsbrev Lenny Letter. Lyssna på låten här…

I intervjun med Lenny Letter berättar den svenska artisten bland annat att hon är rädd för hur världen fungerar nu, då den bygger på att en ska konsumera mode, musik och ungdom på ett väldigt enkelt sätt, utan djup:
”… så jag försöker göra popmusik av idéer som jag har läst mycket om, filosofier och strukturer. Jag vill bara ge folk ett sätt att dyka in i ett ifrågasättande av vad de gör, vad de läser, vad de hör. Jag vill höja medvetenheten om jaget. Det låter extremt pretentiöst, men det är vad jag gör… det här känns som ett bra sätt att prata om läget vi är i.”
Albumet ”KoKoro” är skrivet och producerat av El Perro Del Mar och Jacob Haage. Det ska handla mycket om samhället i dag och ha ett sound färgat av Thailand, Sumatra, Indien, Etiopien, Japan och Kina. Bland annat kommer vi få höra det kinesiska stränginstrumentet guzheng och japansk shakuhachi-flöjt.
Plattan släpps den 16 september. Nu på torsdag spelar El Perro Del Mar på Trädgården i Stockholm.

LÄS ÄVEN: Tiden läkte sår för El Perro Del Mar (låt)

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander & Jennifer Laxén
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB