Startsida / Inlägg

Veckans spellista: Giganternas comeback, jazzcore och ett vykort från 1992

av Mattias Kling
The Dillinger Escape Plan säger tack och hej i oktober med albumet ”Dissociation”. Här nedan kan ny lyssna på första singeln från denna svanesång.
The Dillinger Escape Plan säger tack och hej i oktober med albumet ”Dissociation”. Här nedan kan ni lyssna på första singeln från denna svanesång.

Världens största metalband gör skivcomeback efter åtta långa år, tre fjärdedelar av Rage Against The Machine återvänder till raprock, Devin Townsend laddar syretuberna och Markus Krunegård får nya riff att inspireras av.
Detta och mycket mer ryms i veckans hetaste låtkavalkad.

”HARDWIRED”
Metallica
Låt vara att kompositionen är av det slag som James Hetfield kan snyta ur sig i sömnen, första förhandslyssningen från novembersläppet med samma namn ger definitivt mersmak.

”LUSTER PENDULUMS”
Trap Them
Total jävla d-taktsmetal som får knäskålarna att leka kastajetter.

”PROPHETS OF RAGE”
Prophets Of Rage
Medlemmar från Rage Against The Machine, Public Enemy och Cypress Hill skickar ett glödande vykort från ett brinnande Los Angeles anno 1992.

”LIMERENT DEATH”
The Dillinger Escape Plan
Om Refused släppt allt och spelat spastisk jazzcore hade det med största sannolikhet hamnat i närheten av det här.

”SECRET SCIENCES”
Devin Townsend Project
Andrasingeln från snart aktuella ”Transcendence” är luftig och syrerik nog att ta med sig upp på Mount Everests topp.

”FEAR & FURY”
Pallbearer
Ursprungligen släppt på hipsterformatet flexidisc av amerikanska tidningen Decibel i februari 2015 är denna godbit en högst rimlig uppföljare till 2014 års succésläpp ”Foundations of burden”.

”FRIENDLY FIRE”
Miss Behaviour
Väldigt ogenerad Yngwie Malmsteen-dyrkan som vore den framförd av Giant runt ”Last of the runaways”. Högst utmärkta tredje albumet ”Ghost play” släpps nästa fredag. Missa inte den.

”NIGHTFALL”
Coldworld
En drucken natt i Norrköping för några år sedan erkände Markus Krunegård väldigt frivilligt att han snott huvudriffet i Coldworlds ”Tortured by solitude” och gjort en egen låt av det. Huruvida det på aktuella ”Autumn” finns nya låtar som får det att klia i fingrarna återstår att se, men nog står Georg Börners sävligt hypnotiska svartmetall för tankegods så det räcker och blir över.

”RAPTURE BALLET”
Witherscape
Sommarsläppet ”The northern sanctuary” kan vara det bästa Dan Swanö har rott i land sedan Edge Of Sanitys ”Crimson”. En bättre avvägd blandning av Dark Tranquillity och Opeth är svår att tänka sig.

”CALM BEFORE THE STORM”
Truckfighters
Absolut – videons grafiska återberättande av mordet på Lisa Holm är stark tobak som visar på bristande omdöme. Vi släpper det nu och konstaterar istället att låten i sig är en intensivt dyster fuzzkaramell med en text som förklarar och sätter bandets avsikter i ett sammanhang.

LYSSNA PÅ FLER SPELLISTOR HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB