Startsida / Inlägg

Tre måsten: Missa inte det här på Popaganda

av Rebecka Ljung
FKA Twigs. Foto: Pressbild.
FKA Twigs. Foto: Pressbild.

På fredag och lördag hålls en av sommarens allra sista festivaler. För att optimistiskt klamra sig fast vid ordet ”sommar”. Popaganda är två scener, artister som mestadels gör pop, konstsim och massor av folk på Eriksdalsbadet i Stockholm.
I år har flera riktigt lockande namn släppts de senaste veckorna. De två scenerna turas så att en slipper missa band, men det brukar ju bli en del pauser ändå. På grund av mat, vänner, toa… Utöver gigen jag kommer att recensera vägrar jag missa dessa:

1. FKA Twigs

Tahliah Debrett Barnett, 28. Vilken pophjälte. Denna brittiska låtskrivare, artist, producent, regissör och dansare är inte rädd för något. Hon flyttade till London som 17-åring och dansade i andra artisters musikvideor, men i dag är det hon som står längst fram med en mix av r’n’b, elektronisk pop och konstmusik – och otroliga dansmoves som hon faktiskt har lärt ut under workshops nyligen. Drömmen. Oh, och FKA Twigs pojkvän är troligen fortfarande han den där från Twilight.

2. Susanne Sundfør

Norges finest, som jag brukar säga om någon mot förmodan ser helt frågande ut i blicken då Susanne Sundfør nämns. Hennes provocerande vackra röst har gästat Röyksopp, M83, Kleerup… Inte för att hon behöver dem, med sin låtskrivarhjärna.
Det senaste soloalbumet, med den kontrasterande söta titeln ”Ten love songs”, bjuder på nattglittrig Abba-vibbig diskopop nersvärtad med mörka, ibland skrämmande molltexter. Peppa med övermäktiga ”Delirious” och en av övriga tio hits, ovan.

3. [ingenting]

Den här låten. Uh. Jag får slut på luft varje gång. Nu ska [ingenting] framföra den – och alla andra låtar från den löjligt bra skivan ”Tomhet, idel tomhet” – för Popagandas publik. Undrar om de även smyger med en ny låt. Singeln ”Gaia”, där Christopher Sander med bandvänner adresserar klimatkrisen med ett nytt sound, har vi redan hört här i Musikbloggen. Ännu mer ny musik är på väg. Jag ser det här giget även om det blir vågrät hagelstorm.

LÄS OCKSÅ:

”Kärleken är viktigast” (Susanne Sundfør-intervju)

”Skivan från [ingenting] en diss mot båda sidor” (Christopher Sander-intervju)
[ingenting] smög ut vacker återkomst

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB