Startsida / Inlägg

Ångest och soulrysningar med Usher

av Markus Larsson

UsherRateUsher
Hard II love
RCA/Sony

R’N’B R’n’b och hiphop ger, till skillnad mot gitarrbaserad rock, fullständigt fan i historien. Musiken måste framåt. Utvecklas eller dö. En sångare eller rappare eller ett sound kan på kort tid gå från miljoner träffar på Youtube till, ja, old school. På ”Hard II love” känns det ibland som om Usher inte hör hemma på dagens hitlistor. Han försöker snarare tjata sig in på dem. Enligt den kalkylen måste trap, Young Thug och Future ingå. Men det finns också en mörkare och mer personlig riktning. Usher verkar vara en person som just nu slits mellan ungdomens hedonism och den vuxna människans eventuella tvåsamhet och ansvar. Materialism och spiritualitet slåss om hans själ. Och ögonblicket när hans röst får sväva fram utan begräsningar i den över åtta minuter långa balladen ”Tell me” är rysningsframkallande.
BÄSTA SPÅR: ”Tell me”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB