Startsida / Inlägg

Brådmogen blues från Shawn Mendes

av Per Magnusson

Shawn-Mendes-Illuminate-2016RateShawn Mendes
Illuminate
Island/Universal

POP Kanadensiska Shawn Mendes började sin karriär på mikrovideoplattformen Vine, där han samlade ihop tusentals fans genom sex sekunder korta covers på landsmannen Justin Bieber. Det tog honom till ett kontrakt med Island, toppen av Billboard (Mendes var den yngsta artisten att toppa listan sedan Bieber) och förbandsturnéer till Taylor Swift. I maj nästa år intar tonåringen från Toronto Globen. ”Illuminate” är hans andra album.
Så till den oundvikliga frågan: är Shawn Mendes nästa Justin Bieber? Nja. Snarare den äldsta 18-åringen kring norra polcirkeln. Hans musik går sannolikt lika bra hem hos unga flickor och pojkar som hos deras mammor och pappor. ”Illuminate” låter som en blandning av Ed Sheeran och John Mayer. Hans valpighet gör den en smula brådmogen, men ge Shawn ett halvt decennium och han kommer sannolikt att bottna i sin egen blues.
BÄSTA SPÅR: ”Three empty words”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB