Startsida / Inlägg

Lysande rockfest med Imperial State Electric

av Markus Larsson

ImperialRateImperial State Electric
All through the night
Psychout/Sound Pollution

ROCK På ett sätt är likheterna mellan Imperial State Electric och ”Stranger things” slående. Det är lika enkelt att pricka referenserna här som i tv-serien. Där serien lutar sig mot Stephen King och Steven Spielberg hyllar bandet lika prominenta namn inom actionladdad rock. Det är samma underhållande blandning av kärlek och nostalgikickar. I en annan tid skulle sångaren och gitarristen Nicke Andersson antagligen ha fått en helt annan respekt som låtskrivare och sångare. Den rock han skulle ta en kula för är i dagsläget lika hipp som cd-skivor. Att han dessutom visar upp en utsökt känsla för countrymelodier och twang på albumet bör inte komma som någon överraskning heller. Det lysande albumet fångar känslan av att några vänner går in i en studio med en back öl och dammar av några låtar i ett kort och inspirerat utbrott. Och det känns som att festen med Imperial State Electric bara har börjat efter sista låten.
BÄSTA SPÅR: ”Get off the boo hoo train”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB