Startsida / Inlägg

Premiär: Magic Potion ger ”Jelly” en yogavideo – och avslöjar favoposition

av Rebecka Ljung
magic-potion-klara-ferm

De svenska flumpopparna i Magic Potion släppte debutalbumet ”Pink gum” i våras. Inför releasen hade vi en låtpremiär och tuggummisnack här i Musikbloggen. Det var inte nog. Vi kör en till premiär, men denna gång av den snygga yogavideon till låten ”Jelly”!
Ta av dig strumporna, kliv ut på golvet och härma bandmedlemmarnas kompis Dimman, så har du vägt upp för eventuell fredagsdekadens med lite motion, ok?
Gillar du det du hör, kan jag konsumentupplysa om att kvartetten spelar i Göteborg 1/10, Lund 7/10, Malmö 14/10 och i Stockholm den 29/10. Holland, Tyskland och Norge får också besök.
Läs om Malmönerver, om tanken bakom receptet chillig pop plus trendig sport – samt hur bandet tycker att du ska använda videon – i intervjun nedan.

Hallå! Vem mejlas jag med?

Gustaf, Andreas, Kristoffer och Haren.

Hur är läget i dag?

– Allt är megafint. Vi drar till Oslo imorgon (läs: i dag) och Göteborg på lördag för att spela. Därmed påbörjar vi vårt sporadiska helgturnerande under hösten. Det ska bli kul!

Varför en yogavideo?

– Yoga känns modernt och som ett självklart steg. Dessutom var det ett nyfunnet brinnande intresse hos Dimman, som är stjärna i videon. Det var också det sista som filmades på kameran innan den gick sönder, så det fick bli en naturlig avtackning av en trogen kollega.

Vem är Dimman?

– Dimman driver Creative Media Business Management Stockholm.

Varifrån kommer er kärlek till denna lite cheezy estetik?

– Vet inte riktigt. Det kan vara barndom, eller att det finns något i analogfilm som vi tycker passar till hur vi låter. Men vi tänker nog inte nödvändigtvis att det är särskilt “cheesy” om du tänker på videon, utan snarare att det finns något ärligt i att filma sådär rått. Det är dokumentation mest. Sen använder vi de få, makliga, effekter vi har lärt oss och så får en läsa in vad en vill i det.

Gör ni i bandet yoga? Varför/varför ej?

– Vi har alla gjort yoga vid något tillfälle och ett par av oss har gjort det mer regelbundet under perioder. En favoritövning som hela bandet kan ställa sig bakom är Dhanurasana eller “bågen” som den också kallas. Den är bra för rygg och torso.

Hur hoppas ni att folk ska använda videon?

– Två gånger dagligen, innan och efter kneget.

Vilket gig är ni mest spända på inför kommande turné? Varför?

– Malmö känns extra nervöst, och extra kul, eftersom vi har en del vänner där som vi aldrig spelat för innan. Holland har vi aldrig varit i innan heller, så det känns mäktigt.

Och var är mest okej om det går dåligt?

– Oslo.

Hur redo är ni att dra ut på vägarna? Vad behöver fortfarande fixas?

– Vi behöver laga handbromsen på Harens bil och repa in några nya låtar som vi tänkte testa för första gången.

Till sist, då: Varför ska en gå och se er denna turné?

Vi har ju inte spelat supermycket innan, så förhoppningsvis finns det ett gäng som kan se fram emot att höra ”Pink gum” live för första gången. Samtidigt är det bra tillfällen för oss att testa nya låtar för framtida släpp, så för den inbitne kan det ju kanske skönjas nya guldkorn.

LÄS OCKSÅ: Premiär: Cola boyys av tuggummi-slitna Magic Potion

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB