Startsida / Inlägg

Så här låter hela Slipknots diskografi i en låt

av Mattias Kling
Slipknot, Youtube, Hovet, konsert, 2015
Slipknot live på scen i Stockholm i februari förra året. Foto: Richard Törnhjelm

Mycket när det gäller Slipknot brukar handla om ren sifferexcercis. Som att Iowa-gänget originalasättning bestod av nio huvuden med kanske en miljon motsatta viljor. Att de nu, efter basisten Paul Greys frånfälle och trummisen Joey Jordisons oklara sorti, egentligen bara är sju i kärntruppen eller att introt på den egentliga debutskivan från 1999 består av den föga lättmemorerade nummerkavalkaden ”742617000027”.
Lägg till fem officiella fullängdare (den egenfinansierade lokalutgåvan ”Mate. Feed. Kill. Repeat.” brukar anses ligga utanför denna diskografi) samt 70 låtar så blir det ännu mer för räknenissarna att salivera över.
Nu kan vi åter lägga siffran sju till denna matematik. För det är precis det antal minuter som Youtube-verksamme Paschalis Theotokis har ägnat åt Slipknots kompletta låtkatalog – från nämnda intro till ”If rain is what you want”. Han har dessutom bildsatt kavalkaden tillsammans med sina polare och ett gäng röda arbetsoveraller.
Snacka om megamedley med extra allt.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB