Startsida / Inlägg

Amaranthes discokula snurrar vilse i de hårdare avsnitten

av Mattias Kling

Amaranthe ”Maximalism”RateAmaranthe
Maximalism
Spinefarm/Universal

POP/METAL Naturligtvis är det fel att klumpa ihop det här kommersiellt gångbara gänget med andra skivaktuella akter som In Flames, Avenged Sevenfold eller Metallica. För även om rötterna finns i metaljord, inte minst genom gitarristen Olof Mörcks kopplingar till exempelvis Dragonland och Nightrage, så mäter sig Amaranthe snarare mot David Guetta, Avicii och Katy Perry när det gäller tänkt målgrupp.
Inget fel i det, så klart. Låt oss bara inte hymla med genrebeteckningarna. En stamtavleförnäm siames är fortfarande blott en katt precis som en påse Gott Och Blandat knappast är avsedd för Operakällarens meny.
Och som modern popplatta räknad är ”Maximalism” effektiv och sympatisk. De aningen skrovligare stunder som trots allt finns bland de tolv spåren, som inledande ”Maximize” eller försiktigt Soilwork-anstrukna ”Fury”, snarare stör än får sextettens edm-glimrande discokula att glittra ytterligare. Och det är när Amaranthe går Eurovision fullt ut i ”Limitless” och ”Faster” som de känns mest bekväma.
Det är ständigt på (morr)håret att det blir för mycket.
BÄSTA SPÅR: ”Supersonic”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB