Startsida / Inlägg

Kings Of Leon är som blöta pommes frites

av Markus Larsson

kings of leon coverRateKings Of Leon
Walls
RCA/Sony

Varför måste det alltid låta så här? Varför måste alla rockband som vill leka med arenor och bli Det Stora Rockbandet Für Alle alltid reducera sig själva till detta? Är ”Walls” den minsta gemensamma nämnaren, det sound som i slutändan tilltalar flest människor? Jag vill hellre tro att Kings Of Leon från Nashville, Tennessee hellre lyssnar på sina räknenissar än sina egna hjärtan. På debutskivan ”Youth and young manhood” från 2003 var bandet en lovande länk mellan tidiga The Strokes och Lynyrd Skynyrd. I dag är de en färglös koloss som har mer gemensamt med en myriad av meningslösa namn som försöker göra McDonalds av Coldplay och U2. De flesta låtarna är som blöta, mjuka och massproducerade pommes frites. Det enda förlåtande är att inget är riktigt lika illa som hitsingeln ”Sex on fire”.
BÄSTA SPÅR: ”Walls”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB