Startsida / Inlägg

Lysande extranummer från Bowie

av Håkan Steen

bowie lazarus coverRateDavid Bowie med flera
Lazarus – the original cast recording
Columbia/Sony

POP/ROCK ”Lazarus” är musikalen baserad på David Bowies musik som gick upp i New York i fjol och nu kommer till London. Det här är låtarna som de låter i föreställningen, med Michael C Hall och övriga skådespelare bakom micken. Ofta befriande djärva omtolkningar, hör bara ”’Heroes’” eller ”Changes”. Framför allt rymmer skivan de tre sista låtarna Bowie spelade in, med samma musiker som på sista albumet ”Blackstar”. ”Killing a little time” är febrig ångestrock i jazzkläder. ”No plan” är en sordinerad nervig ballad där Bowie sjunger sårbart om att han har ”nothing to regret”. Allra mest berör ”When I met you”, en klassiskt Bowie-dramatisk låt om kärlekens helande krafter som doftar ”Low” och ”Lodger”. Om ”Blackstar” var ett magnifikt ordinarie set är det här tre lysande extranummer.
BÄSTA SPÅR: ”When I met you”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

LYSSNA PÅ ”WHEN I MET YOU” 51 MINUTER IN I DET HÄR BBC-PROGRAMMET

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB