Startsida / Inlägg

Steenkakan: Freddie Wadling

av Håkan Steen

wadlingcoverRateFreddie Wadling
Samlade sånger 1981-2016
Parlophone/Warner

ROCK/POP/VISOR En karriär som Freddie Wadlings låter sig givetvis inte sammanfattas på bara 17 låtar. Gissningsvis har den här samlingen slängts ihop för att det ska finnas en introduktion till Wadling i handeln när ”Så mycket bättre” sätter i gång. För även om den säregne sångaren aldrig fick vara med i programmet som planerat blir det ändå ett avsnitt om honom. Och eftersom han hade hunnit spela in sina versioner av de andra artisternas låtar innan han gick bort den 2 juni lär säkert även det materialet komma ut så småningom.
Låtvalen är förvisso lysande nästan rakt igenom, från ”The freaks” med Cortex över Blue For Two, Fläskkvartetten, evergreens, visor och soloskivor ända fram till den strålande ”Nu lyfter vi från marken” från vårens album ”Efter regnet”.
Men i Spotify-eran fyller den här sortens komprimerade samlingar med tidigare utgivet material begränsad funktion. Särskilt när det fysiska albumet inte erbjuder mer än en kortare biografisk text och koncis basic-information om låtarna.
Så vi får hoppas att det även kommer ett mer gediget dokument senare, för om någon artist verkligen förtjänar det är det Freddie Wadling.
BÄSTA SPÅR: ”Ships” med Blue For Two.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!
LÄS FLER STEENKAKOR HÄR!
LÄS ÄNNU FLER STEENKAKOR HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB