Startsida / Inlägg

Rått och täckt av röda höstlöv med Christian Kjellvander

av Rebecka Ljung

Skivomslag till Christian KjellvanderRateChristian Kjellvander
A village: natural light
Startracks/Border

ROCK I en gammal sörmländsk missionsskyrka bor Christian Kjellvander. Där spelades också denna den sjätte fullängdare in, med musiker som Per Nordmark (trummor), Per ”Texas” Johansson (sax, klarinett), sonen Scout och artisten samt hustrun Karla-Thérèse Kjellvander (sång).
Sångaren och låtskrivaren har under en period jobbat på en kyrkogård och på så vis lärt känna hembyn som på olika sätt genomsyrar de nio spåren. Det är personliga berättelser om honom själv, orten och människor. Han sjunger om ondska över byn och älskog på kyrkogården. I ”Riders in the rain” träffar han hårt med frasen: ”Please, forget me when I’m gone/I was never here”. Jo, nu kommer byn definitivt minnas dig.
”A village: natural light” är ett ganska rått, souligt och dunkelt album. Låtarna är långsamma och stämningen som täckt av mörkröda, blöta höstlöv. Det blir lite för enformigt. Men ibland borrar sig röst och gitarrspel ända in och en ljusstrimma tar över. Vackert.
BÄSTA SPÅR: ”Midsummer (red dance)”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

LÄS OCKSÅ: Premiär och prat om första singeln från Kjellvanders album

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB