Startsida / Inlägg

Sabina Ddumba når inte full potential

av Markus Larsson

ddumbaRateSabina Ddumba
Homeward bound
Warner

POP Det råder ingen som helst tvekan om hennes talang. Sabina Ddumba växte upp i Fisksätra utanför Stockholm är en av de finaste rösterna från plantskolan Tensta Gospel Choir. De flesta har hört henne, kanske utan att veta om det. 22-åringen har samarbetat med Jenny Wilson, Mohammed Ali och Adam Kanyama. Hon sjunger även på Katy Perrys ”Walking on air”. Men på debutalbumet verkar proffslåtskrivarnas matematiska formler om popsoulens maximala hit-effekt vara viktigare än det personliga tilltalet. Det mesta låter som något annat. Tre av de bästa spåren ­­— ”Effortless”, ”Not too young”, ”Scarred for life” ­­— är dessutom tidigare utgivna sedan länge (”Scarred for life” är dock akustisk på albumet). Men Ddumba har förhoppningsvis tid på sig att visa sin fulla potential. Titelspåret är lysande. Likaså ”Time” — ett svenskt syskon till den hypnotiska ”Magnets” med Disclosure och Lorde.
BÄSTA SPÅR: ”Time”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB