Startsida / Inlägg

Petter gör onödiga covers på sig själv

av Markus Larsson

petterRatePetter
Skeppsholmen
Baba/Sony

HIPHOP Förutom två nya spår består albumet av akustiska versioner av gamla låtar. Tack vare producenten Mattias Glavå och en lång gästlista där bland andra Eva Dahlgren och Håkan Hellström lånar ut sina röster blir ”Skeppsholmen” något mer än en ”Unplugged”-skiva. Tillsammans med Franska Trion och saxofonisten Jonas Kullhammar  återvänder Petter exempelvis till den gamla sanningen att jazz och hiphop är olika sidor av samma mynt. Men det är något passivt över artister som spelar in covers på sig själv. Och det finns många frågetecken. ”Såklart!” som urgospel? Det hade blivit intressantare om Petter hade gjort en helt ny skiva med de här arrangemangen och gästerna. ”Se på mig nu” lyser trots allt starkast. Rent musikaliskt borde Petter kunna släppa ett hiphopsvar på Mando Diaos ”Infruset”.
BÄSTA SPÅR: ”Se på mig nu”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB