Startsida / Inlägg

Testament fyrar av en äkta thrashrökare

av Mattias Kling

Testament, Brotherhood of the snake, recension, Aftonbladet, Nöjesbladet, Mattias KlingRateTestament
Brotherhood of the snake
Nuclear Blast/Sony

METAL Då en av låtarna heter ”Canna business” kommer det väl knappast som någon överraskning att elfte studioalbumet från Testament är en riktig rökare. På ”Brotherhood of the snake” förvaltar Bay Area-veteranerna sina 00-talstillgångar på förnämsta sätt. Kvintetten använder det spänstiga thrashdrivet på gamla ”The gathering” som språngbräda in i meloditänket från comebackgiven ”The formation of damnation” och kommer ut på andra sidan med en skiva som känns överraskande pigg och uppkäftig för ett gäng som debuterade för 29 år sedan.
”Brotherhood of the snake” är resultatet av en konfliktfylld och omständlig skapelseprocess som nära nog slutade i handgemäng i studion. Lyckligtvis har kärnduon Chuck Billy och Eric Peterson i stället använt frustrationen till att findrilla slutprodukten. Det här är bandets främsta album på 17 år. Bettet i exempelvis ”Stronghold”, titelspåret eller ”Centuries of suffering” lämnar alla djupa spår i huden, ivrigt pådrivna av Gene Hoglans precisa trumspel, och de lavetter som utdelas till lyssnaren är snarare välriktade metalsnytingar än klumpiga rallarsvingar.
Minsann, det krävs ingen djupare övertygelse för att inse att nya testatment(et) är minst lika värt att följa som det gamla.
BÄSTA SPÅR: ”The pale king”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB