Startsida / Inlägg

Video: Här spelar Avenged Sevenfold ”The stage” – på scen

av Mattias Kling
Avenged Sevenfold årsmodell 2016:
Avenged Sevenfold årsmodell 2016: Synyster Gates och Zacky Vengeance (gitarr), M Shadows (sång), Johnny Christ (bas) och Brooks Wackerman (trummor).

Utan att blåsa i de stora basunerna släppte Avenged Sevenfold sin nya singel ”The stage” i fredags. En händelse som egentligen torde få många nätforum att gå bananas men verkar ha passerat tämligen obemärkt förbi – i alla fall i undertecknads hårt algoritmstyrda Facebook-flöde.
Vilket på sätt och vis känns väldigt märkligt. Med tanke på det kommersiella uppsving ensemblen fick med förra albumet, det väldigt ängsligt tillrättalagda ”Hail to the king”, för tre år sedan och att deras sjunde album ”Voltaic oceans” står för dörren i början av december borde peppen vara på topp. Speciellt då kvintetten har haft en så tillbakadragen tillvaro det senaste året, bland annat efter en infekterad tvist med forna skivbolaget Warner Bros under de första månaderna 2016.
Men nu verkar det vara ordning i Huntington Beach-lägret. I och med värvandet av tidigare Bad Religion-trummisen Brooks Wackerman tycks det slutligen råda lugn på trumpallen och i denna formation uppträdde Avenged Sevenfold som dragplåster på Knotfest i Toluca, Mexiko, i helgen.
Hur det såg ut, och hur ”The stage” låter på… eh… scen, kan ni detaljgranska närmare här nedan via ett publikfilmat Youtubeklipp.
Mer om A7X lär följa när det drar ihop sig till albumsläpp om en och en halv månad.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB