Startsida / Inlägg

Omhändertagande soul från Aleks

av Per Magnusson

aleks livet mellan radernaRateAleks
Livet mellan raderna
Sony

SOUL Aleksandar Danilo Manojlović från Fruängen, Stockholm, är en unik röst i Sverige. När han fick sitt genombrott som soloartist med albumet ”Inte längre fiender” 2011 var ärlig soul och r’n’b på svenska något sällsynt. Fem år senare har genren blivit hippare än keramik. Men på sitt andra album med den fina titeln ”Livet mellan raderna” skiljer Aleks fortfarande ut sig genom att faktiskt ha mycket att säga om kärlek, materialism och klassklyftor. Han gör det till modern emo-r’n’b, old school-sväng och pianoballader med gästinhopp från Cherrie, AbidazDogge Doggelito och poeten Sara Nazariso.
Men främst är det genom sitt nakna och uppriktiga tilltal och sin sammetslika ton som Aleks står ut. När produktionerna är lika lena som rösten bildar musiken en fluffig enhet som man bara vill mysa ner sig i till solen behagar dyka upp igen, framåt mars. Aleks röst har den sällsynta förmågan att få lyssnaren att känna sig omhändertagen. Jag kan inte komma på någon bättre manlig soulsångare i vårt land just nu.
BÄSTA SPÅR: ”Ibland” och ”Varm” med Cherrie.

LÄS FLER NYA SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB