Startsida / Inlägg

A Tribe Called Quest är överraskande bra

av Markus Larsson

questRateA Tribe Called Quest
We got it from here… thank you 4 your service
Epic/Sony

HIPHOP Det har gått 18 år sedan A Tribe Called Quest släppte sin senaste skiva, ”The love movement”. Inom vilken genre som helst är det en evighet. Men när det gäller hiphop är det som om att inte släppa ny musik sedan bronsåldern. Därför är det osannolikt hur bra gruppen står sig jämfört med den bästa svarta protestmusiken i dag. ATCQ framstår som den snälla och erfarna storbrorsan som fyller ut mellanrummen mellan Kendrick Lamars ”To pimp a butterfly”, D’Angelos ”Black messiah” och Beyoncés ”Lemonade”. Samspelet mellan Q-Tip, Ali-Shaheed Muhammad, Jarobi White, som återvänder för första gången sedan debuten, och avlidne Phife Dawg är fortfarande ett av populärmusikens vackraste instrument. Om det här är legendarernas sista skiva är det svårt att hitta ett bättre avsked.
BÄSTA SPÅR: ”We the people…”

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB