Startsida / Inlägg

Musikstilen du inte visste att du älskar: ”Star wars”-metal

av Mattias Kling
Galactic Empire
Har du sith på maken? Här är bandet som riffar hårdare än Vader. Typ. Foto: Youtube/Velocity Records

För väldigt länge sedan, i en avlägsen galax fanns ett band som önskar förslava imperiets invånare med sin musikaliska ondska. I alla fall om man med tidsangivelsen menar november 2016 och förlägger historien till planeten Tellus, det tredje klotet från solen.
Någonsin där hittar vi gruppen Galactic Empire, den senaste ensemblen i raden efter Harry & The Potters (”Harry Potter”) och Okily Dokily (”The Simpsons”) som gycklar till det runt ett populärkulturellt fenomen. Kvintetten har i alla fall på sistone vält internet – allt som väcker ens den marginella digitala uppmärksamhet måste liknas vid kast med liten world wide web – med sin cover på ”Star wars theme” och lyckats samla så många anhängare att ett crowdfundingprojekt för att finansiera en fullängdare har renderat 61 000 dollar till ondskans maskerade axelmakt.
Med andra ord blir det en fullängdare för bandet som rockar fetare än Boba och Jango tillsammans. Den 3 februari nästa år slår imperiet tillbaka via Rise Records, och en platta bräddfylld med thrash metal-tolkningar av exempelvis ”The force theme”, ”Cantina band”, ”Duel of the fates” och en evergreen likt ”The asteroid field”.
För att citera Yoda: Tokig helt världen är.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB