Startsida / Inlägg

Bon Jovi säljer sig billigt

av Markus Larsson

bon-joviRateBon Jovi
This house is not for sale
Island/Universal

ROCK Titelspåret är en metafor för bandets karriär. I intervjuer har sångaren Jon Bon Jovi pratat om bandets integritet. Men det låter som att de säljer sig billigt. ”This house is not for sale” är första albumet utan gitarristen Richie Sambora. Hade det låtit annorlunda om Sambora varit med? Knappast. Efter ett tag blir musikens effekt komisk. Har jag inte redan hört samma låt fyra gånger? Om någon hade lagt texternas klyschor ovanpå varandra skulle stapeln ha varit högre än Eiffeltornet. Det enda som tyder på att skivan spelats in nu är att Bon Jovi saltar sin stadiumanpassade rotrock med tidstypiska ”oo-waa-aah”-hookar från Coldplays verktygslåda. Bon Jovi har alltid varit bäst som popband när Desmond Child eller Max Martin skrivit låtarna. På egen hand är de farligt nära en parodi.
BÄSTA SPÅR: ”This house is not for sale”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB