Startsida / Inlägg

Musikvärldens största galenpannor tutar på

av Kristin Lundell
Empire of The Sun Rate

Empire of The Sun

Two vines

Astralwerks/EMI

POP Egentligen vore bara det faktum att Luke Steele och Nick Littlemore rent praktiskt lyckats kanalisera sina energier till samma ställe anledning till att dela ut fem plus. Men smärtande nog är inte den australiska duon Empire of The Suns tredje album en lika klockren fullträff som debuten ”Walking on a dream”. Inte heller är den riktigt lika rolig som uppföljaren ”Ice on the dune”. ”Two vines” är istället en skiva där två av musikvärldens största galenpannor fortsätter att tuta på fast denna gång i en kostym vars färger sakta börjat mattas av. Som bäst har det ju alltid varit när de två dysfunktionella själsfränderna möttes någonstans ute i galaxen med sin kosmiska syntdiskopop. När Steeles fjäderprydda kejsarkrona rusade fram över dansgolvet med skogstokigheten som enda riktning. Visst är det fortfarande kul men inte lika mycket på det där extremt överdådiga sättet.
BÄSTA SPÅR: ”Friends”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB