Startsida / Inlägg

Bruno Mars längtar tillbaka till 90-talet

av Per Magnusson

rs_600x600-161007043155-600-bruno-mars-24k-magic-2-10716_2RateBruno Mars
24k magic
Atlantic/Warner

SOUL På sitt tredje album vill den Hawaii-födde 31-åringen ta oss tillbaka till 90-talets skoldanser; svettiga handflator, billig parfym och Boyz II Men. En kan undra vad vi egentligen ska där och göra när soulen, r’n’b:n och funken mår så mycket bättre i dag? (Solange! Frank OceanBlood Orange!) I synnerhet då ”24k magic” saknar bärkraftiga melodier i klass med den underbara pianoballad-pastischen ”When I was your man”. Jag ställer mig ungefär lika oförstående till Bruno Mars version av underhållning som inför en scen i tv-serien ”Beverly Hills” när karaktären David Silver bokat ännu ett häftigt band till klubben Peach pit after dark och alla diggar teatraliskt. Låt oss återgå till 2016 och – om det nu ska vara nödvändigt med funknostalgi – till exempel konsertfilmen ”Justin Timberlake + the Tennessee Kids” på Netflix.
BÄSTA SPÅR: ”Too good to say goodbye”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB