Startsida / Inlägg

Premiär: ”Jag ser dig” av Adam Chia feat. Mayka får video

av Rebecka Ljung
Adam Chia och Mayka. Skärmdump ur videon till ”Jag ser dig”.
Adam Chia och Mayka. Skärmdump ur videon till ”Jag ser dig”.

”Jag ser dig” heter den catchy popdängan från Stockholmsartisten Adam Chia som du kanske nyligen har hört på någon poppig spellista. Här jobbar han ihop med artisten, radioprataren och DJ:n Mayka, känd från den veganförespråkande duon bakom ”Dolphin style” – Death Team.
Låten handlar om behovet av bli sedd och i musikvideon får vi hänga med de två sångrösterna och deras vänner en fin sommardag i Stockholm.
Alla höst- och vinterhatare: Dröm er bort till det där utevardagsrummet mitt i city som ni aldrig hade! Premiär av videon firas här:

Hej Adam Chia! Hur föddes ”Jag ser dig”?

– Ur total förvirring och ’’vad ska jag göra med mitt liv?”-tankar, ironiskt nog. En superpeppig poplåt, trots att jag tyckte allt var kolsvart. Jag minns inte ens när eller varför jag började skriva på låten, men plötsligt fanns den bara där. Jag och Mayka skrev hur som helst refrängen tillsammans och passade sedan vidare den till Simon Gribbe, som producerade klart låten.

Vem vill du helst bli sedd av?

– Mig själv vore fint.

Var hoppas ni att den här låten ska spelas?

– I alla Synsam-reklamer, och på någon rymdstation vore coolt!

Morgonsupa framför pianot, som du sjunger om, låter deppigt. Har du levt så?

– Ja och nej. Det var nog snarare en föreställning om att det är ’’gött’’ att leva så när man är musiker. Men jag insåg ganska fort att jag är bättre på piano än att supa, så nu är det mest chiapudding framför pianot.

Hur ser vardagen ut nu?

– Frukost, studio, studio, studio, nåt gig ibland och varma mackor till middag.

Vilket är målet med musiken för dig?

– Jag har inte så många andra planer, så målet är väl att bli ledare för ”Allsång på Skansen”! Nej, men jag vill bara spela live och släppa låtar så länge det är kul. Och förhoppningsvis är det kul aslänge.

Kommer ni göra något mer ihop?

– Absolut, vi har flera inspelade idéer och skriver ihop med jämna mellanrum.

Hur gick videoinspelningen till?

– Vi hade en ganska luddig idé om ett utomhusrum, så jag köpte en gammal soffa klockan elva kvällen innan inspelning, som vi lyckades frakta hem på cykel. Sedan placerade vi soffan i en liten grön rondell i Vasastan, ringde dit vänner och började filma. Det blev spontant och härligt.

Vad tyckte grannarna om ert utomhusrum?

– Jag tror att de flesta tyckte det var fint. Många stannade och såg på.

De som sjunger med i videon – är alla era kompisar?

– Japp!

Vad vill ni att vi som tittar ska känna?

– Värme och en gnutta hopp i den här mörka jävla vintern.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB