Startsida / Inlägg

Premiär med Adna: ”Svårt att inte ifrågasätta sin bakgrund”

av Rebecka Ljung
Adna trivs i en värld av musik och rök. Foto: Marcus Nyberg
Adna trivs i en värld av musik och rök. Foto: Marcus Nyberg

Efter två album och live-EP:n ”Smoke”, gig runtom i Europa och musik spelad i exempelvis tv-serien ”Bones”, är den GBG-födda Berlinsvensken Adna redo att släppa ifrån sig album nummer tre. Det heter ”Closure” och lär gräva djupare i Adnas förflutna och inre mörker. Släppet blir i mars, samband med en ny Europaturné.
”Overthinking” är den första singeln från kommande plattan. Den handlar, som du kanske anar, om sådant en övertänker. Vad som får den Bon Iver– och Daughter-jämförda artistens tankar att snurra iväg läser du i den bloggexklusiva Adna-intervjun nedan.
Men först – musikvideon, regisserad av artisten själv ihop med fotografen Marcus Nyberg och Steven Warburton.

Hej Adna! Vad brukar du övertänka?

– Det mesta. Förra året var det framför allt situationen i världen som cirkulerade i huvudet, och för en person med någon form av invandrarbakgrund tror jag det blir svårt att inte ifrågasätta sin plats. Ur det kom behovet att göra ”Overthinking”.

Har du nåt knep för hur en slutar med det?

– Det där tänker jag också mycket på. Någonstans känner jag tacksamhet inför att övertänka saker. Jag har väl däremot fattat vikten i att dela med sig av sånt här, med kompisar eller någon annan kanal en kan ha, för annars blir det lätt bara någonting som tynger en själv.

Vilka minnesvärda saker har hänt i din musikvärld sedan sist vi hördes?

– Att bli klar med ”Closure” – skivan som kommer till våren – var ganska fint. Det kändes rätt mäktigt att bli klar med någonting som tog så lång tid att göra, och som jag aldrig riktigt trodde skulle kunna färdigställas. Skapandeprocessen var ganska krävande och tung, men också väldigt viktig för mig själv.

Vad kan vi se fram emot kring dig och din musik?

– Det känns lite som att jag har hittat hem med ”Closure”, så just nu ser jag mest fram emot att få visa den och se ifall det kan komma något fint ur det.

LÄS OCKSÅ: Berlin by night av Adna (reseguide)

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB