Startsida / Inlägg

Videopremiär: Skraeckoedlan hittar en äkta pärla i Kents låtkista

av Mattias Kling
Det här fuzzgoda stonergänget tiger inte som musslor när det gäller sin kärlek till Kent. Foto: Promobild
Det här fuzzgoda stonergänget tiger inte som musslor när det gäller sin kärlek till Kent. Känns detta intressant går det att granska gruppen live på Nalen i Stockholm den 26 november eller på Arbis i hemstaden den 9 december. Foto: Promobild

Det torde ha gått få förbi att ett av Sveriges största popband just nu sjunger på sista versen (och refrängen också, för den delen).
Om en månad är det över. För gott, sägs det. Då gör nämligen Kent sin finalföreställning på Tele2 Arena i Stockholm, själva kulmen för den avskedsresa som har gått land och rike runt sedan premiären i Linköping i slutet av september.
Du kommer få läsa spaltmeter med analyser och tolkningar av en ganska så egensinnig karriär. Jag kan utlova en och annan överraskning från just den tidning jag jobbar på den kommande tiden, vid sidan av den vanliga rapporteringen.
Och det kommer naturligtvis också att sörjas av fansen. De där engagerade töserna och pojkarna som har lyft ett indieband från Eskilstuna till allmängiltligt arenagodis. Tårar kommer att falla. Vördnaden lär vara stor.
Några som visar sin respekt inför Jocke Bergs och de andras livsgärning i musikens tjänst är Östergötlands egna Skraeckoedlan. Likt en tung bas i hyllningskören stämmer de just i dag in med en cover på låten ”Pärlor”, en aktion som inte är så konstig som den kan verka.
För musikbloggen förklarar Norrköpingsbandet nämligen hur stort inflytande just Kent kan ha på en enseble som annars mest har gjort sig känd för att spela stonerrock.
– De har verkligen förändrat Musiksverige under sina 26 år som band. Sättet de skriver låtar på har alltid känts fritt och utan regler – och troligtvis är det därför just ”Pärlor” passar oss så bra. Den har alltid känts som en väldigt mäktig och tung låt.
– Den här covern började som en kul idé, men har växt till något större för oss. En hyllning till svenskt musikliv.
Även premiärvideon, som har producerats av, lyfts fram som något särskilt och unikt.
– Vi ville visa Sverige från den vackraste sidan. Den natur som på så många sätt inspirerar oss som band. Så här får ni en homage från oss till den plats vi har växt upp i – både musikaliskt och visuellt.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB