Startsida / Inlägg

Mysigt kärleksbudskap från John Legend

av Per Magnusson

legend-darkness-lightRateJohn Legend
Darkness and light
Columbia/Sony

SOUL Kärleken är det starkaste vi har. Det kan låta banalt, men det är värt att påminna sig om i tider när den stundtals verkar vara så långt borta. Och det är svårt att inte bli berörd av den mysiga videon till John Legends senaste singel ”Love me now” som skildrar kärlekspar i fyra vitt skilda hörn av världen (ett av dem är John Legend själv och hans fru, med deras dotter). Av samma anledning känns ett album med budskapet ”Live now. Give now. Love Now.” särskilt välkommet nu, trots sin carpe diem-tatuerade klang. Legend sjunger om att stanna i sängen och låta bli att kolla sms. En kärlek fri från ”finaste familjen”-foton på Instagram. Så även om hans neosoul blivit förbisprungen av Frank Ocean, Sampha och James Blake är det omöjligt att inte välkomna ”Darkness and light” med en soulvarm kram.
BÄSTA SPÅR: ”Overload”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB