Startsida / Inlägg

Pete Doherty låter mer städad än förut

av Kristin Lundell
Pete Doherty – Hamburg Demonstrations Rate

Peter Doherty

Hamburg demonstrations

BMG/Warner

POP Han kallar sig Pete när han skapar logistisk oreda ihop med The Libertines och Babyshambles. När den 37-årige britten släpper soloalbum gör han det däremot under sitt dopnamn Peter och visst är också intrycket mer städat när han står som ensam avsändare för sin litterära britrock. På andra soloskivan – som släpps sju år efter solodebuten ”Grace/wastelands” – lyfter han också blicken en stund från svunna tider. Spåret ”Hell to pay at the gates of heaven” är en pubrockigt arrangerad kommentar till förra höstens terrordåd i Paris. En kort stund i samtiden innan skrivmaskinsknattret på ”A spy in the house of love” kastar romantikern Doherty in i den drömska inramning där han brukar vara. Med manteln slängd över axeln återgår han till att bli popmusikens Lord Byron igen.
BÄSTA SPÅR: ”Oily boker”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB