Startsida / Inlägg

Videopremiär med Ida Redig: ”Räknar med en grammis”

av Rebecka Ljung
Ida Redig. Foto: Pressbild
Ida Redig. Foto: Pressbild

Ida Redig är artisten och producenten bakom låtar som ”Du står kvar”, ”Du är bäst”, ”Ghost” som hon skrev ihop med Kents frontman Jocke Berg – och senaste singeln ”Förlåt för alla sånger som jag sjungit om dig”.
Låten har fått en video, som du premiärkollar här nedan. Videon filmades i en enda tagning och den som såg Redig gå och sjunga sin låt i dubbel hastighet lär ha undrat vad hon sysslar med för genre egentligen.
Göteborgsmusikern släppte sitt första album på svenska, ”Tills döden skiljer oss åt”, i år. Redan 2017 år kommer det mer musik från Redig – också under hennes alias The Strongest Man Who Ever Lived, som vi hört i reklam och i en fin duett med Dennis Kalla.

Hej Ida! Hur är läget med dig?

– Hej Rebecka! Det är bra. Allt går som det ska, känns det som!

Hur förbereder du dig för jul?

– Jag har ingen spis eller ugn för tillfället, så i år har jag bokat tid hos tre olika vänner för julskinka, julbak och kalkon. Annars är det många låtar som ska bli färdiga i år och ligger i pipen att slutföras, både för reklamjobb och mitt nästa album. Men jag gillar jul. Jag har en jättefin julgran!

Vad vill du säga med den här låten?

– Jag vill sätta känslor på relationer, bland annat, och att det är något beundransvärt att kunna vara sig själv fullt ut.

Vem är den till?

– Till alla er som vill älska, till alla som fattar att kärlek är inte vetenskapligt, utan att kärleken är ganska komplex.

Kan en låttext någonsin bli för nära, för personlig?

– Nej, jag tycker inte det. Det kan bli töntig, cheezy, men aldrig för personligt.

Hur föddes idén för videon?

– Jag ville ha en nära video, som förmedlade mig och mina känslor, och jag tycker den blev bra. Det är mycket känsla i den.

Vad förmedlar den ur låten, tycker du?

– Den speglar mitt liv ganska bra – hur jag lever och är.

Vem är din kompanjon i videon?

– Det är en person som lever livet ändå och gör allt det där som alla andra bara pratar om [en rad ur låttexten, reds anm]. Någon jag ser upp till. Den enda människan jag känner som faktiskt aldrig brytt sig. Han är världens mest stökiga perfektionist. Han är något ingen annan är.

Hur funkade inspelningen?

– Den gick bra, faktiskt. Just den dagen var lite molning, så vi var tvungna att vänta in solen på morgonen. Det är en one take, faktiskt, som vi satte på första försöket. Men det är alltid speciellt att gå runt och spela in en video som man sjunger i dubbla hastigheten eftersom det är slow motion i videon. Så det var väl någon som gick förbi och säkert undrade hur fan jag sjunger egentligen.

God Redigjul! Foto: Privat
God Redigjul! Foto: Privat

Vad kan vi vänta oss från dig framöver?

– Jag kommer med ett nytt album, som kommer innehålla grym svensk pop. Jag räknar med att vinna en Grammis för det. Innan dess kommer singlarna. Sedan jobbar jag med mitt sidoprojekt The Strongest Man Who Ever Lived, som till exempel har gjort en hel del reklamjobb till Coop, BMW, Barncancerfonden och just nu är aktuell med låten i trailern till säsong två av ”Gåsmamman”.

Får vi mer Ida Redig, till exempel live 2017?

– Ja, absolut, det kommer alltid mer av mig, haha! Jag tror på tillgängligheten, så jag satsade på Mello i år, men kom inte med. Jag blev sjukt besviken, men nu är jag på banan igen. I vår och sommar räknar jag med att vara ute och spela live.

Vad önskar du dig i julklapp i år? Och vad vill du ge bort?

– Jag önskar mig en Twigger 90 till mig själv [en kvast känd från ”Harry Potter”, reds anm] och hade helst gett bort möjligheten att barn får ha det bra, alla dagar på året. Speciellt till varje barn på jorden som har det svårt. De förtjänar att få ha det bra.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB