Startsida / Inlägg

R Kelly spexar till årets mjukaste soulpaket

av Per Magnusson

r-kelly-12-nights-christmasRateR. Kelly
12 nights of Christmas
RCA/Sony

JULMUSIK För några år sedan gav R Kelly ut de två trevliga vintage soul-albumen ”Love letter” och ”Write me back”. Båda bevis på att tiotalets Kelly klär bättre som retrosoulman i överdimensionerad fluga än som modern r’n’b-dito. Albumen hade någonting nästan högtidligt över sig – det första kom desssutom precis före jul och inkluderade en ”Christmas remix” – men det här är faktiskt R:ets första renodlade julskiva.
”12 nights of Christmas” låter som uppföljaren till de ovan nämnda albumen och börjar med ett litet intro i vilket R Kelly önskar sig fred på jorden. Sedan följer en orgie i sex, på gränsen till spex. Man kan fråga sig exakt vad Robert Sylvester vill med sitt artisteri vintern 2016. Sanningen är nog att han är alltför upptagen med att skriva rhymes som ”I’m just a snowman looking for a snow girl”, ”Baby this Christmas my gift to you will be… me” och ”Oh girl just let me unwrap you” för att ens reflektera över den saken. Precis som med den glöggfulla släktingen sitter man hela tiden och väntar på nästa övertramp (”I’m gonna fill your stocking with sweet things”).
Med det sagt: R:et sjunger gudasänt till en produktion som låter som årets mjukaste paket.
BÄSTA SPÅR: ”Home for Christmas”.

LÄS FLER JULMUSIKRECENSIONER HÄR!
LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB