Startsida / Inlägg

Roliga julbagateller med Kacey

av Markus Larsson

kaceyRateKacey Musgraves
A very Kasey Christmas
Mercury/Universal

JULMUSIK När Kacey Musgraves släppte sitt senaste album anordnade hon en releasefest på gayklubben Play i Nashville. Showen gick i stort sett ut på att transvestiter mimade till hennes låtar. Redan där förstår man att Kacey är roligare och intressantare än 97 procent av alla andra countryartister i dag. Hon har också sagt att folk borde sluta skriva låtar om lastbilar. För, ärligt talat, vem bryr sig?
Hennes första julalbum är en trivsam bagatell, bitvis mer inspirerat av Hawaii än Phil Spector.  ”Mele kalikimaka” har en given plats i låtlistan. Mellan standardlåtar som ”Rudolph the red-noosed reindeer” och ”Let it snow” spränger hon även in en mycket glad version av ”I want a hippopotamus for Christmas”. En visa om att önska sig en flodhäst till jul, ursprungligen inspelad av amerikanska barnstjärnan Gayla Peevey 1953.
Men ”A Willie nice Christmas” är granens julstjärna. I duetten med Willie Nelson sjunger Kasey Musgraves om att slå in sina klappar i röda bandanas. Jultomten ska få ”specialkakor” och förhoppningen är att vi alla får vara höga i jul.
BÄSTA SPÅR: ”A Willie nice Christmas”.

LÄS FLER JULMUSIKRECENSIONER HÄR!
LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB