Startsida / Inlägg

Fröjd att höra Kikki sjunga

av Håkan Steen

kikki danielssonRateKikki Danielsson
Christmas card from a painted lady
Lionheart/Universal

JULMUSIK I fjol gjorde Kikki Danielsson sin bästa skiva i karriären, ”Postcard from a painted lady”. Det här är ”julversionen” av samma koncept, med Sulo Karlsson som producent och låtskrivare till de fyra originallåtar som samsas med mer och mindre kända nummer från förr. Även den här gången handlar det om varm americana i korsningen mellan country och pop, med lätt garnering av texmexigt dragspel. Och precis som sist är det en fröjd att höra Kikki sjunga från hjärtat, gärna backad av Irma och Idde Schultz. Även om Kikki kommer oväntat långt med sin sträva, märgiga version av söndertolkade ”Silent night” är det de mindre kända låtarna som berör mest. Inte minst Sulos ”Sparkling winter night” och ”The greatest gift of all” av den amerikanska gospelsångerskan Dottie Peoples.
BÄSTA SPÅR: ”Sparkling winter night”.

LÄS FLER JULMUSIKRECENSIONER HÄR!
LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB