Startsida / Inlägg

Trivsamt intimt med Loretta Lynn

av Håkan Steen

loretta lynn christmasRateLoretta Lynn
White Christmas blue
Legacy/Sony

JULMUSIK Senast ”The first lady of country music” släppte ett julalbum var 1966. Nu kommer ett till som del två av ”The Cash cabin recordings”, den serie om ”hundratals” inspelningar Loretta Lynn har gjort de senaste tio åren med dottern Patsy Lynn Reynolds och Johnny Cashs son John Carter Cash. Precis som på utmärkta ”Full circle” från i våras är soundet trivsamt intimt och den 84-åriga sångerskan sjunger rakt igenom lysande. Återbesöker sin gamla julskiva i ”Country Christmas” och är melankoliskt rolig i nyskrivna ”White Christmas blue” om att sitta ensam på julafton: ”I should be saying ho ho ho instead of boo boo boo”. Mer sånt hade varit kul, för vi får lite onödigt många onödigt traditionella tolkningar av slitna standards som ”Frosty the snowman” och ”White Christmas”.
BÄSTA SPÅR: ”To heck with ole Santa Claus”.

LÄS FLER JULMUSIKRECENSIONER HÄR!
LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB