Startsida / Inlägg

Starkt och intimt med Loretta Lynn

av Håkan Steen

lorettalynncoverRateLoretta Lynn
Full circle
Legacy/Sony

COUNTRY Loretta Lynn, en av countryns verkligt betydande röster, gjorde storstilad comeback 2004 med albumet ”Van Lear rose”, producerat av Jack White från The White Stripes. Sedan dess har hon åter varit tyst på skiva men det ser det ut att bli ändring på. Sedan 2007 har den nu 83-åriga Lynn spelat in ”hundratals” låtar med dottern Patsy Lynn Reynolds och Johnny Cashs son John Carter Cash som producenter och ”Full circle” annonseras som den första volymen i ”The Cash cabin recordings”. Folksånger från ungdomen blandas med standards som ”Always on my mind” och några helt nya låtar. ”Who’s gonna miss me” och ”Everybody wants to go to heaven” är starka sånger om döden men finast på den intimt producerade skivan är de avslutande duetterna med Elvis Costello och Willie Nelson.
BÄSTA SPÅR: ”Lay me down” med Willie Nelson.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB