Startsida / Inlägg

Lättsam countryjul med Anna Stadling

av Rebecka Ljung
Omslaget till Anna Stadling – ”American tunes for Christmas”.

RateAnna Stadling
American tunes for Christmas
Olga/Border

JULMUSIK Ho ho ho i country- och americanastil har vuxit på mig. Hit med mer vemodigt, svajande stål! Just den genren serverar Anna Stadling på sin nya julskiva, med nio tolkningar av klassiska, engelskspråkiga julhits och Sophie Zelmani som gäst i inledande ”As with gladness”.
Den Hovet-bekanta musikern och Johnny Cash-tolkaren Stadling har en mjuk röst, gitarren målar varmt, bjällror, klockor och körande medmusiker ramar in. ”Silent night” är förstås med och allt ger rätt ordentlig julstämning.
Men något saknas för att ”American tunes for Christmas” ska kunna bli en favorit hos mig. Förutom att jag önskar mig egna alster från Stadling låter julskivan lite väl lättsam och tam. Stadling hade gärna fått gå djupare in i vemodet när hon nu ändå rör sig i en så tacksam hjärta- och smärta-genre.
BÄSTA SPÅR: ”There’s a light”.

LÄS FLER JULMUSIKRECENSIONER HÄR!
LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB