Startsida / Inlägg

Gärdestad ekar hos Morén

av Markus Larsson

ska%cc%88rmavbild-2017-01-19-kl-17-31-16RatePeter Morén
40
Ingrid/Border

POP Många har åtminstone visslat till Peter Morén. Med gruppen Peter Bjorn And John fick han en rejäl hit med ”Young folks” 2006. På sitt fjärde soloalbum tacklar låtskrivaren, gitarristen och producenten, precis som titeln antyder, att fylla 40 år. Men det är ingen kvalfylld uppgörelse med tillvaron. Det är melodierna som står i centrum, inte texterna. Och när nu Morén sjunger på svenska är det enklare än någonsin att härleda både melodierna och sången till ett svenskt sjuttiotal och Ted Gärdestad.  Att göra pop på svenska känns i Peter Moréns fall som ett projekt under utveckling. För trots fina singlar som ”Pärleporten” är några covers mest minnesvärda. De ligger rätt långt från ”Young folks”. Det ena är ett Robert Broberg-medley och den andra är den känsliga tolkningen av Olle Adolphsons ”Nu har jag fått den jag vill ha”.
BÄSTA SPÅR: ”Nu har jag fått den jag vill ha”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB