Startsida / Inlägg

Odynamiskt med tjusiga undantag från Run The Jewels

av Per Magnusson

8153716c802c4bcf1cd9378b33b12a6f-1000x1000x1RateRun The Jewels
Run The Jewels 3
Run The Jewels/Playground

HIPHOP Rocken tar inte längre julledigt. Sedan 2013 – när Beyoncé och Angel Haze båda släppte album mellan lucia och nyårsafton – är det ingen som längre höjer på ögonbrynen över ferietrotsande överraskningssläpp. Run The Jewels valde att ge ut sitt nya album på självaste julafton, sin vana trogen gratis på nätet. ”It’s a Christmas F***ing Miracle”, twittrade de. Från och med fredag finns albumet som fysisk utgåva. Superduon beskriver sitt nya verk som ”hårdare, mörkare och argare”, högst troligt en effekt av Donald Trump.
– Det kommer att bli horribelt, sa RTJ-producenten El-P i en intervju med The Guardian nyligen. “Went to war with the devil and shaytan/He wore a bad toupee and a spray tan,” rappar kollegan Killer Mike vidare i ”Talk to me”.
”Run The Jewels 3” bygger på samma beståndsdelar som sina två föregångare; industribeats och politisk rap. Produktionerna har blivit frånsprungna av, till exempel, svenska Yung Lean och hans kompisar och blir lite odynamiska i albumformatet. Men hiphophymnen ”2100” är ett tjusigt undantag, och – ännu mer så – ”Thursday in the danger room” med förrädisk saxofon från Kamasi Washington.
BÄSTA SPÅR: ”Thursday in the danger room”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB